?>

Emekli Obama ilk kez Avrupa'da

Milano'da temaslarda bulunan Obama, eski İtalya Başbakanı Renzi ile Fransa Cumhurbaşkanı seçilen Macron'u arayıp tebriklerini iletti.

Dünya - 9 yıl önce

Eski ABD Başkanı Barack Obama, eski İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile Fransa'da cumhurbaşkanlığına seçilen Emmanuel Macron'u arayıp tebrik etti.
Başkanlık görevini geçen ocak ayında halefi Donald Trump'a devreden Obama, "emekli başkan" sıfatıyla Avrupa'ya yaptığı ilk dış ziyaretinde İtalya'ya geldi.
Gıda ve iklim değişikliğine yönelik bir konferansa katılmak üzere İtalya'nın moda ve finans merkezi Milano'ya gelen Obama, kentin merkezindeki tarihi katedral Duomo'yu gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Obama, daha sonra İtalya'da önceki koalisyon iktidarının büyük ortağı olan ve Demokrat Partinin (PD) liderliğine yeniden seçilen Matteo Renzi ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.
Bu özel görüşmeden basına sızan bilgilere göre, Obama ve Renzi birlikte Fransa Cumhurbaşkanı seçilen Macron'u arayıp tebriklerini iletti. Macron'un seçimi kazanmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Obama ve Renzi ikilisinin, Avrupa ve uluslararası gelişmelere ilişkin fikir teatisinde bulundukları belirtildi.
"ONU ÇOK FORMDA GÖRDÜM"
Renzi, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından Obama ile görüşmesine dair yazdığı iletisinde, "Eski dost, büyük lider Obama'yı yeniden görmekten çok mutlu oldum. Onu çok formda gördüm ve bence onun halen dünya politikalarına dair söyleyecek çok şeyi var." ifadelerini kullandı.
Obama ve Renzi baş başa görüşmenin ardından bir diğer eski Başbakan Mario Monti'nin yanı sıra Luisa Todini, Emma Marcegaglia, Diego Della Valle, Luca di Montezemolo, John Elkann gibi İtalyan iş dünyasının önde gelen isimlerin katılımıyla akşam yemeğinde buluştu.
Barack Obama, bugün Milano'da Seeds&Chips'in Küresel Gıda Yenileme Zirvesi'ne katılarak konuşma yapacak.
Bu arada, kentte gün boyu 14 araçlık konvoyla gezen ve kravatsız takım elbise tercihiyle dikkati çeken Obama'ya Milanolular büyük ilgi gösterdi.

AA

Haftanın Öne Çıkanları

Eline demir parmaklık saplandı!

2017-05-07 20:19 - Asayiş

Uludağ Üniversitesi'nde "Ekonomi Zirvesi"

2017-05-03 21:09 - Bursa

Bursa'da bin 500 polisle uygulama!

2017-05-07 12:30 - Bursa

Neslihan Atagül'den dövme açıklaması

2017-05-04 16:27 - Magazin

Emekli Obama ilk kez Avrupa'da

2017-05-09 14:04 - Dünya

Anadolu Efes hasreti bitiremedi

2017-05-03 17:33 - Spor

2017 Altın Palmiye Ödülleri sahiplerini buldu

2017-05-09 02:48 - Magazin

Mudanya Belediyesi hizmetlerini sürdürüyor

2017-05-09 12:44 - Bursa

Özgü Namal'ın Nefesi büyüdü

2017-05-04 23:16 - Magazin

Rusya: "Çatışmasızlık bu gece yürürlüğe giriyor"

2017-05-05 20:02 - Dünya

İlgili Haberler

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’la bir araya geldi

15:55 - Dünya

Nobel Barış Ödülü, Uluslararası Adalet Divanı yargıcı Navanethem "Navi" Pillay'a verildi

13:00 - Dünya

Rusya: Askeri malzeme taşıyan kuru yük gemisini vurduk

12:53 - Dünya

Buzullar erime tehlikesiyle karşı karşıya

17:42 - Dünya

NASA'dan 76 ülkeye Ay üssüne katılım çağrısı

13:49 - Dünya

Günün Manşetleri

Bursa için 5 günlük hava durumu

22:06 - Bursa

TFF Yönetim Kurulu görevine devam kararı aldı: İstifalar ardı ardına geldi

21:41 - Spor

A Milli Takım'da Vincenzo Montella dönemi sona erdi

20:09 - Spor

Neyi arıyoruz ki?

19:30 - YAZARLAR

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala: Türkiye'yi karıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar

17:54 - Bursa