?>

Erdoğan'ın hedefinde Nevşin Mengü vardı

Erdoğan Otobüsçüler Federasyonu'nda yaptığı konuşmada Nevşin Mengü'yü suçladı

Gündem - 11 yıl önce

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kişisel Twitter hesabında Erdoğan’ın programını paylaşarak yorumda bulunan CNN Türk spikeri Nevşin Mengü’yü otobüsçü, taksici ve muhtarlara kin kusmakla suçladı.  Mengü, içlerinde Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulu’nun da yer aldığı Erdoğan’ın bir haftalık programını Twitter hesabından paylaşmış, kendisine gelen yanıtlara cevaben, “Otobüsçüler ve başkanlık sistemi, bu ikisi birbirinden ayrılamaz. Bir direksiyona iki şoför olur mu mesela onun gibi. Muhtar, taksici, otobüs şoförü; holy trinity!” yazmıştı.
Otobüsçüler Federasyonu genel kuruluna hitap ederken Mengü’den isim vermeden bahseden Erdoğan, söz konusu mesajı otobüsçülere hakaret olarak yansıttı.
Erdoğan şöyle dedi: “CHP vekillerinden birinin kızı TV spikeri bir hanımefendi, bizim burada otobüsçü kardeşlerimle buluşmamızı duymuş ve içine de sindirememiş. Benim sizlerle buluşmamın olduğu program duyumunu almış, kendince başkanlık sistemiyle, otobüsçülerle dalga geçiyor.”
 KİN KUSUYOR’
Mengü’nün ‘Holy trinity’ (kutsal üçlü) sözünden de bahsetmeyi ihmal etmeyen Erdoğan, “Hatta daha da ileri gidip, muhtar, taksici, otobüsçü, kutsal üçlü diyerek adeta kin kusuyor. Tahkir ettiği kim? Bizatihi milletin kendisi. Muhtar demek milletten icazetli demektir. Seçilmiş demektir. Sandık yani demokrasi demektir. Bunların sandığa millete demokrasiye inançları saygıları işte bu kadar. Taksici, otobüsçü kim? Bu milletin alın teriyle helalinden evlerine ekmek götüren asil evlatları” diye konuştu.
‘KENDİ KÜÇÜKLÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR’
Mengü’ye yönelik eleştirilerinde bu sözlerle de yetinmeyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şoför kardeşimin desteğinden hareketle başkanlık sistemini küçümsüyor. Böyle yaparak kendi küçüklüğünü ortaya koyuyor, bunun farkında değil. Karşı çıktığı başkanlık sistemini kim istemiyor diye bakıyoruz, gördüklerimiz şunlar. Terör örgütü istemiyor, Pensilvanya istemiyor, halka bidon kafalı diyenler istemiyor, ermeni diasporası istemiyor, bir de bunlarla aynı çizgiye gelmekten zül duymayan muhalefet partileri başkanlık sistemini istemiyor. Bu ittifakta tek bir şey yok. Burada millet yok.”
Haftanın Öne Çıkanları

İşte kadınların en çok seks istediği yaş

2015-05-21 22:38 - Sağlık

Zehra'dan eniştemle delirmeceler fotoğrafı!

2015-05-25 23:57 - Magazin

Akdoğan açıkladı! Partilerin bugünkü oy oranları

2015-05-21 17:28 - Siyaset

İşte Renault işçisinin kazandığı haklar!

2015-05-27 16:04 - Bursa

Erdoğan'ın hedefinde Nevşin Mengü vardı

2015-05-28 17:26 - Gündem

Bursa'da siyam ikizi!

2015-05-23 20:15 - Bursa

Maraton Platformu Derneği açıldı

2015-05-22 22:59 - Bursaspor

Fatih Ürek'in son durumu nasıl?

2015-05-27 17:00 - Magazin

Naz Elmas hastanelik oldu

2015-05-25 15:03 - Magazin

İşçinin katili sendikacı!

2015-05-21 18:07 - Bursa

İlgili Haberler

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 25 gözaltı kararı

09:05 - Gündem

Darbe girişiminde birlik ve beraberliğin sembolü olan sela okundu

00:27 - Gündem

İletişim Başkanı Duran: "15 Temmuz 10. yıl aktiviteleri bütün coşkusuyla devam etti"

00:16 - Gündem

Pamukkale ve Hierapolis, kırmızı-beyaz renklerle aydınlatıldı

00:28 - Gündem

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde 15 Temmuz anma programı

00:29 - Gündem

Günün Manşetleri

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 25 gözaltı kararı

09:05 - Gündem

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde 15 Temmuz anma programı

00:29 - Gündem

Darbe girişiminde birlik ve beraberliğin sembolü olan sela okundu

00:27 - Gündem

İletişim Başkanı Duran: "15 Temmuz 10. yıl aktiviteleri bütün coşkusuyla devam etti"

00:16 - Gündem

Dünya Kupası’nda finalin adı: Arjantin - İspanya

00:06 - Spor