?>

Nilüfer’de sağlık hizmeti mahallelere taşınıyor

Nilüfer Belediyesi ile Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi iş birliğiyle hayata geçirilen “Gezici Sağlık Hizmeti” projesi tanıtıldı. Gezici ekip; bünyesinde sağlık kuruluşu bulunmayan 27 kırsal mahallede düzenli sağlık taraması, risk analizi ve hasta takibi sağlayacak.

Bursa - 1 saat önce

Nilüfer Belediyesi, yurttaşların temel sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak ve olası sağlık risklerini erken dönemde tespit etmek amacıyla “Gezici Sağlık Hizmeti” projesini başlattı. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı ortaklığıyla yürütülen projenin tanıtımı, Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’nde yapıldı.
Toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, BUÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Uncu, YENİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ahmet Eren Memiç, İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Selahattin Çakmak, Saadet Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Ensari Altınışık, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Bayraktar, muhtarlar ve sağlık çalışanları katıldı.

HER MAHALLEYE ÜÇ AYDA BİR DÜZENLİ TAKİP

Toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, merkeze uzak ve sağlık ocağı bulunmayan yerleşim yerlerinde sağlığa erişim hakkını güvenceye almak istediklerini belirtti. Çalışmanın planlamasına dair bilgi veren Başkan Şadi Özdemir, “Sağlık ocağı bulunmayan 27 mahallemize, özellikle kırsal yerleşimlerimize bu hizmeti götürerek vatandaşlarımızın sağlığa erişimini kolaylaştırıyoruz. Gezici sağlık ekibimiz her hafta üç ayrı mahallede 09.30 ile 16.00 saatleri arasında hizmet verecek. Her mahalleye üç ayda bir periyodik olarak gidilecek; yani yılda dört kez aynı mahalleye ulaşılmış olacak. Nilüfer halkının kaynağını yine Nilüferlilerin sağlığı için kullanıyoruz” dedi.
Sosyal belediyecilik kapsamında yürütülen diğer sağlık projelerinden de bahseden Başkan Şadi Özdemir; Evde Sağlık Hizmeti ile bugüne kadar bin 551 haneye ulaşıldığını, Halk Sağlığı Günleri’ne 9 bin 436 yurttaşın katıldığını, Anne Taksi uygulamasıyla ise bin 780 anne ve hamileye hastane ulaşım desteği sağlandığını aktardı.

KAPSAMLI SAĞLIK TAKİBİ

BUÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Uncu ise projenin bilimsel arka planını ve saha hedeflerini paylaştı. Hizmetin basit bir taramanın ötesinde sürdürülebilir bir takip modeli olduğunu vurgulayan Uncu, şu değerlendirmelerde bulundu: “Vatandaşın kuruma gelmesini beklemek yerine hizmeti mahallelere taşıyoruz. Ulaşım zorluğu, zaman kısıdı veya sağlık okuryazarlığının yetersizliği kişilerin sağlık hizmeti almasını geciktirebiliyor. Biz sahada yalnızca tansiyon ya da kan şekeri ölçmeyeceğiz; başvuran her bireyin sağlık risk değerlendirmesini yapacak, sağlık profillerini oluşturacağız. Hekim ve hemşirelerden oluşan güçlü bir kadroyla fiziki muayene, basit kan tahlilleri ve solunum fonksiyon testleri uygulayacağız. Risk tespit ettiğimiz kişileri uygun sağlık basamaklarına yönlendirip takiplerini belediyemizle birlikte sürdüreceğiz. Bu çalışma aynı zamanda genç hekimlerimizin sahada, toplumun içinde yetişmesi adına da kritik bir eğitim zemini oluşturacak.”
Toplantının ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, Gezici Sağlık Hizmeti kapsamında sahada görev yapacak özel donanımlı sağlık aracını inceledi.

https://www.turkhaber.com/haber/bursa-nin-afet-anayasasi-13-ekim-de-aciklanacak-4157596.html

Haftanın Öne Çıkanları

Celal Atik Spor Salonu Yenilendi

2026-10-04 21:02 - Spor

BTSO’da gözler 8 Ekim’de! Başkanlık için kritik viraj

2026-10-02 19:20 - YAZARLAR

İzmir Büyükşehir sahipsiz canlar için mama üretiyor: Hedef günde 1 ton

2026-10-04 19:41 - Yaşam

NET MESAJ!

2026-10-09 08:32 - Bursa

BTSO'da yeni başkan: Özer Matlı

2026-10-08 17:52 - Bursa

Bursaspor'un emektar ismi vefat etti

2026-10-05 17:22 - Bursaspor

Mimarlar Odası Bursa Şubesi: Herkes için yeterli konut ve barınma hakkı

2026-10-05 14:28 - Bursa

BTSO seçimlerinde resmi olmayan sonuçlar belli oldu!

2026-10-04 12:41 - Bursa

Nilüfer Belediyesi dijital altyapısını güvenceye aldı

2026-10-05 15:05 - Bursa

Çok sayıda fabrika işçisi zehirlendi

2026-10-05 16:46 - Gündem

İlgili Haberler

Bursa'da bir aileyi yıkan olay! Eve girince cansız bedenini buldular

18:24 - Bursa

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala: Türkiye'yi karıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar

17:54 - Bursa

'Bursa'nın Afet Anayasası' 13 Ekim'de açıklanacak

17:38 - Bursa

Bursa'da ailesi tarafından evde ölü bulundu

17:29 - Bursa

Bursa'da uyuşturucu operasyonu

17:20 - Bursa

Günün Manşetleri

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala: Türkiye'yi karıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar

17:54 - Bursa

Nilüfer’de sağlık hizmeti mahallelere taşınıyor

17:42 - Bursa

'Bursa'nın Afet Anayasası' 13 Ekim'de açıklanacak

17:38 - Bursa

Bursa'da ailesi tarafından evde ölü bulundu

17:29 - Bursa

Bursasporlu Hukukçular Derneği'nden kulübe ziyaret!

16:48 - Bursaspor