3 puan değil ilaç

Bursaspor için kritik bir sınavdı. Rakip İstanbulspor sahasında ve deplasmanda başarılı sonuçlar alabilen rakip ve ligin en çok gol atan ekiplerinden birisiydi.

3 puan değil ilaç

Cumartesi olması nedeniyle tribünlerde inanılmaz boşluklar var.

Bursaspor’a ayrılan yer ise tamamen dolmuş. Belki İstanbulspor’dan talep edilmiş olsaydı, daha çok yeşil beyaz sevdalısı Necmi Kadıoğlu Stadı’na giderek takımına destek verirdi.

Ne var ki oradaki taraftarlar, en az üç katı kadar tezahürat yaptılar.

İstanbulspor’un bandosu tribünlere ayrı bir renk kattığı da gerçek.

Maçın ilk yarısında Bursaspor ne oynadı diyecekseniz inanın ben çözemedim.

Neden diyebilir siniz?

Uzatmasıyla birlikte 47 dakikalık ilk bölümde Bursaspor bir tek gol pozisyonuna dahi giremedi dersem inanın abartmış olmam.

İstanbulspor’da Dioup’un vuruşunda topun üst direkten dönmesi Timsah’ın şansı idi.

Deplasmandaki ilk 10 dakika kabusunu atlattıkgaliba derken, çıkarken yapılan inanılmaz hatalar sonrası oluşan pozisyonlar saç baş yoldurdu. İbrahim’in ortasında Aykut’ungöğsünden eline çarpan topu hakem Kadir Sağlam penaltı olarak değerlendirdi.

Atışı kullanan golcü İbrahim’in penaltısını Çağlar sol alt köşede iki hamlede yakalarken, ‘Ben kalemi adeta bugün gole kapattım’ diyordu.

39.dakikada Kubilay’a yapılan faul sonrasında kazanılan serbest atışı kullanan Özer’in ortasında çok iyi yükselen Aykut Bursaspor’u öne geçiren isim odu.

Bir dakika sonrasında Kubilay Kanatsızkuş’a ikinci faulünü yapan Ali Aytemur ikinci sarı kart sonrası gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Bu kırmızı kart Bursaspor’u bana göre rahatlattı. Ancak ilk yarıda gözlemim Burak Kapacak’ın o alıştığımız bindirmemeleri yapamamasıydı.

İkinci yarıya Bursaspor farklı bir oyun sistemi ile başladı.

49.dakikada Burak Kapacak’ın defansın arkasına gönderdiği topla buluşan Kubilay Kanatsızkuş’un sert şutunu kaleci Alperen nefis refleksle önledi. Bir dakika sonrasında Özer Hurmacı’nın getirdiği ve ortaladığı topa iki İstanbulsporlu önünde akıllı bir vuruş yapan Recep Aydın skoru 2-0’a getirdi. Bu gol aynı zamanda İstanbulspor’un direncini de yok etti diyebilirim.

İkinci golü bulan Bursaspor, on kişi ile mücadele eden rakibi karşısında istediği tempoyu ortaya koydu. Bu arada Jani Atanasov, Cüneyt Köz ve Sedat Dursun uzun bir aradan sonra yeniden oyuna dahil olurken formalarına da kavuşmuş oldular.

Sonuç olarak;

Zorlu bir deplasman. Ligin en çok gol atan takımı karşısında alınan 2-1’lik skor. En azından üst üste alınan iki galibiyet.

Gerçekten bu galibiyet, silinen üç puan sonrasında ilaç gibi geldi diyebilirim. Bu 3 puan takımın inanç ve moral motivasyonunu daha da arttıracaktır.

Şimdi arada kupa maçı var.

Onu da kazanıp kayıpsız devam

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR