Ben olmasam var ya!

Bayılırım bu tiplere. Vallahi ne yapardık sen olmasan?

Ben olmasam var ya!

Bırakın günlük işi gücü, güneş bile doğmazdı bu varlıklarıyla insanlık alemini şenlendirenler olmasa.

Kendilerine değer verenleri severim. Yaptıklarını gösterenleri de kısmen severim ama, bir şey yapmadan çok şe yapmış gibi görünenleri sevemedim.

Teknik kafa olduğumuz için zaten masa başında ahkâm kesicileri hiç haz edemedim. Oldum olası sıcak veya serin ofisinde oturup masa başında “şu olmuş, bu olmamış” havalarındakileri hep yadırgadım.

Sahada harcanan emek her zaman alın teri kokar ve değerlidir benim için. Masa başında verilen mücadeleler sadece üst düzeye bir gösteridir.

Zübük misali üretmeden tüketen ama tüketirken aslan payını götürenlerden söz ediyorum.

Başkalarının sırtından kazanıp, sırtına bindiklerini yok sayanlardan. Sadece dedikodu yaparak üretmeden, hak etmeden tüketenlerden.

Kadınlar günlük 30 BİN kelime tüketiyorlarmış. Bunun 20 BİN kadarı zaten aynı minvalde döne döne anlattıkları aynı konu olduğu için sen bunu 10 BİN say gitsin.

Erkekler de durum daha farklı. Daha az konuşmalarına rağmen dedikodu ağırlığı kadınlara göre çok daha fazla. Özellikle ortamda olmayan diğer hem cinsleri için sarf ettikleri kelime sayısı aslına bakarsanız kadınlardan kat be kat fazladır.

Bir de değerlerini arttırmak için kendilerini bulundukları yerin temel direği, vazgeçilmezi zannedenler var ki, koleksiyonumun en nadide parçalarıdır.

“Ben gidersem burası çöker” diye diye oturduğu yerden çökertenler. Çay, çiş, yemek üçgeninde varlıkları ile bulundukları yeri onurlandıran şahsiyetler.

En sevimlileri ama en işe yaramazları içinde bulunduran güruh. Bu yaşıma geldim hala ne işe  yaradıklarını çözmüş değilim. Amma ve lakin üstlerini çok iyi ikna ettikleri ve gözlerini boyadıkları kesin.

Anlattıkları ile sadece kuru gürültü çıkarıp, yaptıkları ile de sessiz kalmalarına rağmen nedense başarı hep üzerlerinde yıldız gibi yapışık zannedilir.

Emek ve bilginin bir işe yaramadığı yerlerde işletme ve ofislerin vaz geçilemez, hatta değişmez varlıklarıdır.

Yüzer gezer çalışıp, uyur gezer, işleyip cin gibi anlattıkları işler aslına bakarsanız bulundukları yerlerin en az çalışanı olmalarını sağlar.

Yeter ki yaptığını güzel anlat, çok anlat hatta abart. Gözde olmak için yeterli sebep. Sonrası fasa fiso.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR