<div>Sosyal medya devi <b>Facebook</b> üzerinde ortaya çıkan bir özellik kullanıcıları şaşkına çeviriyor. Siteyi kullanırken herhangi bir kutuya bir şeyler yazdınız fakat “gönder” tuşuna henüz basmadınız diyelim.</div> <div>Biraz düşündünüz, sonra yazdıklarınızı sildiniz. Bunu göndermenin, yayınlamanın uygun olmadığını düşündünüz. Pişman olup yazdıklarınızı silerek çıktınız. Hiçbir şeyin kaydolmadığını düşünüyorsunuz.</div> <div>Fakat bu esnada<b> Facebook</b> sizin tüm yazdıklarınızı kaydederek sunucularına yolluyor ve saklıyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir video bu durumu daha da net bir şekilde ortaya koydu. İlgili videoda Aral isimli bir kullanıcı, <b>Facebook</b> sitesini kullanırken ağ üzerinden gelen/giden veriyi izliyor. Bu esnada ileti kutucuğuna “<b>Facebook</b> bunu kaydedecek” yazıyor ve siliyor. Ardından structured_suggestion isimli dosyayı açıyor ve yazıp sildiği yazıların bu dosyanın içinde olduğunu ve verinin gönderildiğini görüyor.</div>