Galibiyeti ikram ettik

Ligin dibi yangın yerine dönmüş.

Galibiyeti ikram ettik

Her takım kazanmasına karşın düşme tehlikesini atlatamıyor üç puan sisteminde.

Bunun için her puanın büyük önemi var.

Samet Hoca maç öncesi kadroda tek değişikliğe gitmiş ve uzun bir aradan sonra Onur Atasayar’ı ilk on birde şans verdi.

Maçtan önce oynanan mücadelede ise Medipol Başakşehir, Kayseri’de yenilgiden uzatmalardaki VAR penaltısıyla yenilmekten kurtuldu.

Sonuç böyle olunca Galatasaray’ın iştahı da  galibiyet için kabardı.

Maç öncesinde Bursaspor taraftarlarının kaşkol şovu, 18 Mart Çanakkale Zaferi için hazırladıkları muhteşem bayrak, saygı duruşunda getirilen tekbirler insanın tüylerini diken diken yapmaya yetti de arttı bile.

Maça Bursaspor istekli başladı. Özellikle Yusuf Erdoğan, Emre Taşdemir’in görev yaptığı Galatasaray’ın sol kulvarını yol geçen hanına geçirdi.

Son üç maçta üzerine koya koya başarı çizgisini arttıran Yusuf Erdoğan’ın ortasında Diafro Sakho, aylardır süren gol özlemine son verirken, tribünler adeta bayram yerine döndü.

Galatasaray, orta alanda topla oynamaya çalışırken, yaptıkları hataları Bursasporlular değerlendirdi. Onur, Sakho biraz dikkatli olsa skor bir anda 3-0’a gelebilirdi. Ancak sakatlanan Onur Atasayar’ın yerine giren Allano Lima, müsait durumdaki arkadaşı Aytaç’a pasını vermedi. Herkes bağırmaya hazırlanırken o 42. Dakikada Hanrie Saive’ye harika pas çıkarttı ve skor 2-0 oldu.

Uzatma dakikalarında, doldur boşalta gönen Galatasaray, Bursaspor savunmasının bir anlık hatasını Ndiaye ile değerlendirince Bursaspor ilk yarıyı 2-1 önde kapadı.

İkinci yarıya uzatmada atılan golün moraliyle Galatasaray moralli başladı. Sağlı sollu ataklarla Bursaspor kalesine inmeye başladı. Onyekuru süratiyle savunmada tehlikeli oldu.  55. Dakikada VAR’ın yarattığı penaltı sonrasında Diagne’nin golü skoru eşitledi.

Panik halinde olan Bursaspor savunmasının sağında bir anlık hata, Emre, Onyekuru paslaşmasında Feghouli Galatasaray’ı öne geçirdi. Bu golden sonra sarı kırmızılılar tempoyu düşürdükçe düşürdü. Yere yatan kalkmadı.

Bursaspor baskılı olmasına karşın golü bulamadı. Samet Aybaba, Umut Nayir’in ardından Kubilay Kanatsızkuş’u oyuna dahil ederek gol için büyük kumar oynadı.

Bu kumar sonrası pozisyonlar bulduk ama golü bulamadık.

Bursaspor, kazanabileceği bir maçı puansız kapattı.

Yazık oldu. Bu mücadelenin hakkı en azından bir puan olmalıydı.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR