Piyasalara da zeytin dalı

‘Zeytin Dalı’ yalnız cephede değil, finansal piyasalarda da kendini gösterdi.

Piyasalara da zeytin dalı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’nin kuzeybatısında yer alan Afrin’e başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’ beklenmedik gelişmeleri de beraberinde getirdi.

Neymiş o beklenmedik gelişme diyenleri duyar gibiyim.

Söyleyeyim:

Harekatın başladığı dönemde gerek Borsa İstanbul’da, gerekse diğer para piyasalarında bir endişe hakimdi.

Çünkü herkesin kafasında bir acaba sorusu vardı.

TSK’nın yerel muhalif gruplardan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)’nu da yanına alarak başlattığı Zeytin dalı operasyonunun üzerinden 5 gün geçti. Bölgeden güzel haberler gelmeye başladı. Mehmetçik teröristlere bölgeyi dar ediyor. Adeta teröristlerin üzerine kabus gibi çöktü. Tabiri caizse kaçacak delik arıyor alçaklar.

Stratejik bölgeler bir bir ele geçiriliyor.

Güzel haberler yalnız cepheden değil, batılı ülkelerden; örneğin bir zamanlar tabiri caizse kanlı bıçaklı olduğumuz Hollanda’dan, İngiltere’den, hatta ABD’den bile gelmeye başladı diyebiliriz.

Çünkü bizim savunma hakkımızı teyit ediyorlar. Rusya, Çin gibi ülkelerden de olumlu mesajlar var.

İçerde ise iş dünyası temsilcileri, teröristlerin güdümündeki HDP hariç siyasi partiler, kısaca millet bu konuda adeta yekvücut. Herkes ordumuzun, mehmedimizin arkasında vesselam.

‘Zeytin dalı’ yalnız cephede değil, finansal piyasalarda da kendini gösterdi.

Hal böyle olunca da endişeler yerini umuda bıraktı. Öyle ki piyasalara bahar havası erken bile geldi denilebilir.

Baksanıza Borsa İstanbul 119 bin’le tarihi rekoru gördü. Hatta böyle giderse yeni rekorlar da gelebilir.

Öbür yandan dövizde gevşeme söz konusu.

Geldiğimiz noktanın özellikle menkul kıymet yatırımcısı açısından bana göre özeti şu;

Türkiye bu operasyonla kendi göbeğini kendi kesebilecek güce sahip olduğunu gösterdi. Güven ortamı yeniden sağlanabilir. O yüzden biz pozisyonumuzu koruyalım, gardımızı şimdiden alalım.

Meyvesi de tarihi rekorlarla alındı.

Bu noktaya gelinmesinde iktidarın yanlış politikalarının etkisi yok mu?

Elbette var.

Ama gün yanlışları tartışma günü değil, birlik günüdür, beraberlik günüdür. Şanlı ordumuzun yanında olma günüdür. Mevcudiyetimizin yegane yolu da budur.

Kimse buradan oy devşirmeye kalkışmasın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR