Selçuk Türkoğlu, “Hukuka uyun”

Anayasa Mahkemesi’nin, hükümetin dershanelerle ilgili aldığı kararı iptal etmesinin üzerinden yaklaşık 2 hafta geçmesine rağmen belirsizlik sürerken konu ile açıklama yapan Türk Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı açıklamalarıyla aba altından sopa gösterirken, dershanelere bürokratik baskı uygulayacağını açıkça ima etmiştir.  Hukukun etrafından dolanmayı bırakın. Hukuka uyun.” dedi.

Selçuk Türkoğlu, “Hukuka uyun”

Müzekker SUBAŞI turkhaber.com

Anayasa Mahkemesi’nin hükümetin dershanelerle ilgili kararını iptal etmesinin ardından, binlerce öğrenci ve veli 2015-2016 eğitim-öğretim yılında öğrencilerini dershaneye mi, temel liseye mi, yoksa özel okula mı vereceği konusunda kaos yaşadığını belirten Selçuk Türkoğlu, “Normal şartlarda Ağustos’un ilk haftası eğitim öğretime başlaması gereken dershaneler henüz ne olacağına dahi karar vermemiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunuyoruz. Bunlarca öğrenciyi ve dershane sektörünü belirsizlikten kurtarın. Aksi takdirde eğitimde fırsat eşitsizliği artarak devam edecek. Eğitim yalnızca parası ve imkanı olanların faydalandığı bir alan olacaktır” diye konuştu.

BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR

Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararını açıklamasından 1 hafta geçmiş olmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı, kamuoyunu ve muhatapları olan dershane ve eğitim kurumlarını şekilde bilgilendirmemesi eğitimde ciddi bir kaosu da beraberinde getireceğini iddia eden Selçuk Türkoğlu “Hükümetin uygulaması nedeniyle ülke genelinde ve Bursa’da bazı dershaneler temel liseye geçmek için onay almış, büyük bir kısmı da hala bekleyişini sürdürürken, AYM’nin bu kararı ise tüm planları bozmuş gözüküyor. Bursa’da 130 civarında olan dershane sayısı, bir kısmını temel liseye geçmesi, diğer bir kısmının ise kapatması nedeniyle 70-80’lere kadar düşeceği öngörülüyor. Ortaya çıkan bu belirsizlik nedeniyle sadece Bursa’da 3 bine yakın dershane öğretmenini olumsuz etkilemesi bekleniyor” dedi.   

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
TÜRKİYE GÜNDEMİ
Kilis’te Şoke Eden Olay!
Kilis’te Şoke Eden Olay!
www.kiliskenthaber.com