Sevgili Çay Bardağı...

En keyifli ziyaretlerin vazgeçilmez dostu. En derin sohbetlerin yoldaşı, soğuk ve sıcak günlerin durumuna göre kavradığım, sinir ve stres durumuna göre sıktığım.

Sevgili Çay Bardağı...

İçindeki kızıllığına kurban olduğum, çayımın bardağı. En yok zamanlarımızın değerli yoldaşı, en zor zamanlarımın sırdaşı sevgili ince belli çay bardağım.

Sana ihanetimi affet, kandık şu Amerikan usulü kahve fincanına, değerini kıymetini bilemedik. Azıcık züppeleştik haklısın, ama sana olan sevgimiz asla tükenmedi. Geçici bir hevesti benimkisi, geçti gitti. O koca kova gibi fincanlarda senden aldığım keyfi hiç alamadım, sohbet bitti ama içecek bitmek tükenmek bilmedi. Hatta konuştuğumuz kişilerle birbirimizden bile sıkıldık, kocaman yalak gibi fincanlardan içerken.

İşte o zaman anladım değerini bir kez daha. Bir çaylık sohbetin ne kadar değerli olduğunu.

Koca fincanda bitmek tükenmek bilmeyen ev sahipliği veya misafirlik. İşyeri ziyareti bile olsa, sohbetin bittiği yerde gözlerin o kocaman çanaklardaki içeceklere takılıp kaldığı anlar.

Nasıl da özlemişim seni bir bilsen.

Dünya varmış, sohbeti bile kendisi kadar değerli ince belli cam bardak. Bittikçe tazelenen ama hep sıcak, hep taze. Tavşan kanı çayınla hiç eksik olma emi.

"Ne varsa eskilerde var "demişler ki doğru söylemişler. Söyleyenin ağzını öpeyim diyesim var ama demesem daha hayırlı. Neme lazım olmadık biri çıkar, oldu mu olacağı tutar.

İhsan Bölük bekler ki siyaset yazayım, yazdıkça azayım, kapılarda, pencerelerde ellerinde sopa beklesin millet beni, yer mi Anadolu çocuğu bu dümeni.

Çay bardağıyla şişir köşeni, böylece yap üzerine düşeni. İktidarı övsen muhalefet kızar, muhalefeti övsen iktidar azar.

İster huzur yaz, ister istikrar, bu sandıktan ne soktuysan o çıkar.

Seçime kadar saçmalamaya devam. Nasılsa seçimden sonra mesaj aldıklarını zannedenler saçmalayacaklar.

 

İHSAN BÖLÜK’ÜN NOTU:

Suya sabuna dokunmuyor, yazıyorlar ebelek gübelek

Ne hale düşürdün gazetecileri ey kahpe felek

Bu senin benim değil, insanlığın utancı

Ne yazarsan güzel yazarsın Yüksel Civelek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR