İşte, CHP-İYİ Parti, ‘Bursa’ paylaşımı!

İşte, CHP-İYİ Parti, ‘Bursa’ paylaşımı!

İşte, CHP-İYİ Parti,  ‘Bursa’ paylaşımı!

Bursa’da CHP ile İYİ Parti’nin belediyeleri paylaşım krizi çözüldü ve aralarındaki dağılım resmen açıklandı.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Uz.Dr. Yahya Bahadır, kurumsal sosyal medya hesabıyla yapılan açıklama, krizin bittiğini ve uzlaşıyı duyurmuş oluyor.

Bahadır, “Bursa ilimizde, İYİ Parti ve CHP arasında yapılan Millet İttifakı ile ilgili müzakereler tamamlanmış olup, yerel seçimlere, aşağıdaki tabloya göre girilmesi karara bağlanmıştır.” diyor.

Uzlaşının özeti…

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile merkez ve yakın çevresini oluşturan toplam 7 ilçe belediyesi için CHP aday çıkaracak, İYİ Parti destekleyecek.

Dünkü makalemizle…

Resmi açıklamanın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Bursa’daki programının sonrasına bırakıldığını söylemiştik.

Böylelikle…

Nihayetinde Millet İttifakı’nın Bursa’daki önemli buluşmasına, olumsuz etki yapmaması arzu ediliyordu.
Resmi açıklamaya göre…

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne adayı çıkaracak olan CHP, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le yarışa katılıyor.

İYİ Parti, Bozbey’in yanı sıra…

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin merkez ve yakın çevresini oluşturan ilçeler Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu, Kestel, Mudanya ve Gemlik ile dağ ilçelerinden Harmancık’ta, CHP’nin adaylarını destekleyecek.

Bursa’nın kırsal kesimi olarak tabir edebileceğimiz diğer 9 ilçede ise, İYİ Parti’nin adayları çıkacak ve CHP destekleyecek.

Millet İttifakı’ndaki diğer taraf İYİ Parti, Büyükorhan, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Orhangazi ve Yenişehir’de tek başına olacak.

Birkaç gün önce…

Bursa’da, bir kaynaktan alıntıyla sanal medyaya yansıyan ve bir gazeteye de alıntıyla flaş gelişme olarak duyurulan liste, doğru çıkmadı.

Millet İttifakı’nın Bursa’daki fotoğrafı, anlam yüklü…

CHP, Bursa’da tarihinin en iddialı adayı Mustafa Bozbey’in şansını köreltmemek ve riske de atmamak için büyük ilçeler ile komşu ilçeleri kendi elinde tutmuş oluyor.

İYİ Parti, ilk başta Osmangazi’nin kendisine bırakılmasına rağmen, CHP’nin Mustafa Bozbey hassasiyeti karşısında, kendi lehine önemli dağılım elde etti.
Türkiye geneliyle…
Cumhur İttifakı’nda, AK Parti’nin üçte biri kadar oya sahip MHP’ye Bursa’da 1 belediye düşerken, CHP’nin üçte ikisi kadar oya sahip İYİ Parti, kendisine Bursa’da 9 belediye düşmesini sağladı.
Büyükşehir ve il belediyelerinde kendisine önemli pay elde eden İYİ Parti, kırsalda da bu iddiayı taşıyor.

Şimdi…

Gözler, adaylarda!
Bursa’daki son durumla beraber, İYİ Parti’de siyasete davet edilen ve ‘Büyükşehir’ için sahaya çıkan Prof. Dr. Emin Balkan, Osmangazi’ye kaydırılacaktı.

CHP ile İYİ Parti’nin liderlerinin son görüşmeleriyle…

Bursa’da, en büyük ilçenin de CHP’de kalmasına neden olurken, Balkan da, ‘lider siyasetinin azizliği’ nedeniyle yarışın dışında kaldı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...