İYİ Parti’nin Bursa’da ‘Büyükşehir’ adayı sahada!

İYİ Parti’nin Bursa’da ‘Büyükşehir’ adayı sahada!

İYİ Parti’nin Bursa’da ‘Büyükşehir’ adayı sahada!

İYİ Parti, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne Başkan Adayı’nı belirledi.

Türkiye’de, Balkan Dünyası’nın ağabeylerinden, Bursa’nın tanınmış hekimlerinden, öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Balkan, Bursa’yı yönetmeye aday gösteriliyor.
Henüz…

Resmi açıklaması yapılmadı.

CHP ile yürütülen ittifak görüşmeleri ve çalışmaları süreci nedeniyle önümüzdeki günlerde duyurulacak.

Balkan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bizzat doğrudan davetiyle başlayan süreçle bugüne geldi.

Adaylık için…

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki kamu görevinden istifa eden Balkan, sosyal medya aracılığıyla ilk mesajını yayınladı.

Resmi açıklama öncesiyle…

İYİ Parti ve adaylığını açıkça belirtmeyen Balkan, seçilmesi durumunda, yönetim anlayışı ve ilkelerini gündeme taşıdı.

Balkan, “Tarihi şekillendiren bu Kutsal ve Uhrevi şehrin Değerlerine sahip çıkarak, kimseyi ötekileştirmeden Şehrimizi Yönetmek üzere çalışmalarımıza başlıyoruz.” Diyor.

Sözlerinin devamıyla…

Adalet, yenilikçilik, vizyoner, akademik ve bilimsel kavramlara önemini, hayatı ve yönetim felsefesiyle birleştirdi.

Bu doğrultuda…

Bursa’yı yönetebilmek için sahaya çıktığını ilan eden Balkan, “Sağlıklı, yaşanabilir, tercih edilen, turizm destinasyonu olan, sanayisine yön veren ve değer katan, tarımsal altyapısını koruyup geliştiren yeni bir Bursa’yı yönetmek üzere, çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz.” ifadesini paylaştı.

Prof. Dr. Emin Balkan denilince…

BAL-GÖÇ akıllara geliyor.

Türkiye’nin sayılı sivil toplum örgütlerinden, Bulgaristan’dan soydaşların zorla göçü ve insanlık dramını dünyaya duyuran BAL-GÖÇ, Balkan’ın Genel Başkanlık dönemiyle tarihi mücadele ve haklarda ciddi ilerleme kaydetmişti.
Uludağ Üniversitesi’nin çatısı altında önceleri beraber oldukları; İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve Ahmet Kamil Erozan, beraber Balkan’ın adaylık sürecinde etkin roller üstlendiler.

Türkiye’nin sayılı çocuk ürolojisi profesörlerinden Balkan, sivil toplum örgütlerindeki görevler, genel kamusal ve yerel yönetim düşünceleriyle de biliniyor.
Bu nedenle…
Siyaseten, Bursa’nın yönetimi için ismi sürekli gündemde olan Balkan, artık İYİ Parti’nin adayı olarak, sahaya çıktı.
Böylelikle…
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın AK Parti’den ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de CHP tarafından aday gösterilecek olmasıyla beraber, Balkan’la beraber, rekabete, Bursa’da görülmemiş renk ve hareket geliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...